5 kwietnia 2009

Herbatniki

Co tu dużo mówić - chrupiące, nie za słodkie, pyyyszne (nawet jeśli się trochę za bardzo przyrumieniły, bo się na chwilę o nich zapomniało jak były w piekarniku)!!! Przepis został podany przez Nika24 na Forum Zuzla z adnotacją, iż pochodzi z Poradnika Domowego.
Składniki:
2 szklanki mąki zwykłej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła
1/2 łyżeczki sody
duża szczypta soli

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagnieść ciasto.
2. Ciasto cienko wałkować.
3. Wycinać dowolne kształty.
4. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 15 minut w 190'C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz