W ramach Czekoladowego Weekendu postanowiłam wypróbować jeszcze jeden przepis z książki Czekolada. Łatwe i przepyszne przepisy krok po kroku.
Składniki:
paczka gotowego ciasta francuskiego
Nutella
posiekane orzechy laskowe
cukier
Przygotowanie:
1. Wyłożyć ciasto na lekko posypaną mąką stolnicę.
2. Rozsmarować Nutellę na całym cieście i posypać orzechami.
3. Zawinąć jeden brzeg ciasta do wewnątrz, następnie drugi tak, aby zetknęły sie pośrodku.
4. Ostrym nożem pokroić ciasto na plastry.
5. Plastry każdy oddzielnie układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko docisnąć łopatką. Posypać cukrem.
6. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180'C (w przepisie oryginalnym 220'C) przez 10-15 minut, aż będą złociste.
PROSTY MAKARON Z RZODKIEWKĄ
1 rok temu
jakie piękne zawijańce:-)
OdpowiedzUsuńapetyczne , brawo !!!
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis, bardzo dobrze się udały, wszystkiego najlepszego i pozdrowienia z Moskwy!
OdpowiedzUsuńKocham ciasto francuskie, ale na drugi raz kiedy będę to robić zaopatrzę się w minimum 2-3 porcje ciasta, bo z jednej wszystko zniknęło zbyt szybko :)
OdpowiedzUsuń